Spring naar de inhoud

In stro gesmoorde kwartel met Teutenbier (10 personen)

10 verse kwartels
1 flesje Teutenbier
2 el honing
1 dl frambozenazijn
3 dl bruine fonds
5 grote rode bieten
5 appelen Golden
1 bussel waterkers
1,5 kg stroaardappelen (zeer fijne reepjes van aardappel)
peper en zout
100 g margarine
0,5 kg zuiver stro

Bereiding
Stro zorgvuldig wassen en laten drogen. In een braadslede schikken. Kwartels aanbakken in hazelnootboter en kruiden met peper en zout. De kwartels op het stro schikken, afdekken en in een matig warme oven verder laten garen. Honing, frambozenazijn en bruine fond laten inkoken, basiskruiding geven. Rode bieten gaarkoken in water met een beetje azijn en zout. Gare bieten pellen, appelen schillen en beide in mooie bolletjes (met behulp van aardappelboor) draaien. Beetje margarine smelten, daarin de gedraaide groenten even sauteren en blussen met de reeds ingekookte saus. Geheel op smaak brengen. Kwartels in braadslede presenteren aan de klant terwijl er een beetje Teutenbier wordt overgegoten. Rest van Teutenbier aan de saus voegen. Kwartels versnijden en warm houden. Op warm plat bord saus naperen, daarop de mooi goudgeel gebakken stroaardappelen en centraal plaatsen we de versneden kwartel. Verder afwerken met enkele blaadjes waterkers.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *